"Ik vond het zo leuk wat mijn zoon allemaal deed bij de waterscouts, dat ik zelf leiding ben geworden." Sigrid, welpenleiding

Word leiding

Scouting is een organisatie die helemaal draait op vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onze leden iedere week weer een leuke opkomst hebben.

Als leidinggevende probeer je er voor te zorgen dat er voor de kinderen een te gek programma is. Hoe meer ze daar zelf aan bijdragen, hoe beter het is! Als de meiden en jongens zelf programma-ideeën aanleveren, of zelf iets (mee)organiseren, is dat voor hen immers een hele leuke manier om zich te ontwikkelen. En daar gaat het om.

De jongste drie leeftijdsgroepen draaien op zaterdagochtend, de oudste groepen op vrijdagavond.

Buiten deze zogenoemde 'opkomsten' bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Leiding of begeleiding geven aan een groep kinderen of jongeren is (in)spannend, afwisselend en leuk, en ook voor jezelf leerzaam.

Leef je uit

Verzin iets nieuws

Ontwikkel jezelf

Mail of bel ons!

info@­caspardirobles.nl
06 - 22914494

Scouting Academy

Bij Scouting vinden we het belangrijk dat leiding goed is getraind op tal van gebieden, bijvoorbeeld wat betreft spel en programmeren en het organiseren en draaien van activiteiten. Dit leer je bij Scouting binnen Scouting Academy.

Vaardigheden die je bij ons als vrijwilliger opdoet zijn ook buiten Scouting van waarde. Daarom worden de vaardigheden - of 'competenties' - die je via Scouting Academy afvinkt, buiten Scouting officieel erkend. 

Bekijk hier waar je leiding kunt worden:

Welpen

7, 8 en 9 jaar

Junior Zeeverkenners

10, 11 en 12 jaar

Zeeverkenners

13, 14 en 15 jaar

Wilde vaart

16, 17 en 18 jaar

Loodsen

18, 19 en 20 jaar

Senior Loodsen

18+