"In het dagelijks leven ben ik docent bij CSG Comenius in Leeuwarden. De nadruk bij Scouting ligt op dingen dóen. Wat ik waanzinnig gaaf vind zijn de zeillessen en kampen. Ik krijg er energie van om mijn werkweek weer goed door te komen." Roland, zeeverkennersleiding

Informatie over onze groep

Waterscoutinggroep Caspar di Robles is opgericht op 5 oktober 1988. Binnen vijf jaar groeiden we uit tot een complete scoutinggroep, met als thuisbasis pakhuis De Hamer aan de Rozengracht.

Rond 1999 bouwden we in de Koningsbuurt ons eigen 'Casa di Robles' en kochten we de Antonius, een Hagenaar van bijna 30 meter. Die lag, net als de vletten, vlakbij de Casa. Al snel wogen onderhoud en kosten echter te zwaar. 

Dankzij inzet van de gemeente Harlingen konden we begin 2015 opschuiven naar ons huidige clubgebouw: 't Dok, pal aan het Van Harinxmakanaal. Medehuurders zijn scoutinggroep De Ontdekkers (scouts met een beperking) en de Sint Michiel- en Liobagroep (landscouts).

Sinds de verhuizing groeiden we flink. In 2018 openden we daarom een mooi bijgebouw: 't Wrotters Dokje. Momenteel bouwen we aan een botenwerkplaats, voor wind- en waterdicht winteronderhoud aan onze vletten. En onze droom is onze groep daarna te completeren met een wachtschip. Daarvoor hebben we de 'Adventure' op het oog.

Scouting Nederland heeft een ANBI-status. Als onderdeel daarvan is onze groep door de Belastingdienst erkend als Sociaal Belang Behartigende Instelling (SBBI-status). Voor ons dus geen schenk- en erfbelasting!