"Wanneer ik doordeweeks eens iets doe aan het materiaal, is er altijd wel iemand bezig met een ander klusje. Dat is gezellig, en geeft energie!" Thom, materiaalmeester

Informatie over onze groep

Waterscoutinggroep Caspar di Robles is opgericht op 5 oktober 1988. In vijf jaar groeiden we uit tot een complete scoutinggroep, met als thuisbasis pakhuis De Hamer aan de Rozengracht (het hoge gebouw op de foto).

Rond 1999 bouwden we in de Koningsbuurt ons eigen 'Casa di Robles'. Vlakbij meerden we de Antonius af, een Hagenaar van bijna 30 meter. Al snel wogen onderhoud en kosten van het schip echter te zwaar. 

Dankzij inzet van de gemeente Harlingen konden we begin 2015 opschuiven naar ons huidige clubgebouw: 't Dok, pal aan het Van Harinxmakanaal. Medehuurders zijn scoutinggroep De Ontdekkers (scouts met een beperking) en de Sint Michiel- en Liobagroep (landscouts).

Sinds de verhuizing groeiden we flink. Na een dik jaar klussen openden we in 2018 bijgebouw 't Wrotters Dokje. Voorjaar 2021 completeerden we onze groep met een wachtschip: di Adventure. En na wéér flink klussen openden we in 2023 een werkplaats, voor wind- en waterdicht winteronderhoud aan onze vletten. 

Scouting Nederland heeft een ANBI-status. Als onderdeel daarvan is onze groep door de Belastingdienst erkend als Sociaal Belang Behartigende Instelling (SBBI-status). Voor ons dus geen schenk- en erfbelasting!