"Ik ken de Waterscouts als fijne Harlinger vereniging vol leuke, sportieve, leerzame en energievolle activiteiten waar leden kunnen zijn wie ze zijn en waar iedereen welkom is." Stijn, jongerenwerker gemeente Harlingen

Informatie over scouting

Scouting biedt kinderen en jongeren een uitdagende en leerzame speelomgeving. Die maakt je creatief, vindingrijk en zelfstandig. Je hebt veel plezier met allerlei activiteiten en je leert ook nog een hoop - samenwerken bijvoorbeeld, omgaan met verantwoordelijkheden, kamperen en improviseren, noem maar op.

Een scout verliest de ander nooit uit het oog. Scouts beloven elkaar: "Jullie kunnen op me rekenen". Scouts zorgen goed voor de natuur en staan open voor hun omgeving. Scouting respecteert alle culturen in de wereld en wil ervan leren.

De bedenker en oprichter van Scouting was de Engelsman Baden Powell. Vanaf de start in 1907 verspreidde de organisatie zich vanuit Groot Britannië over de hele wereld. In 1910 werd de eerste scoutinggroep in Nederland opgericht. Tegenwoordig is Scouting met bijna 40 miljoen leden de grootste en meest internationale jeugdorganisatie ter wereld. 

Alle scoutinggroepen in Nederland zijn aangesloten bij Scouting Nederland. Deze overkoepelende organisatie zorgt onder andere voor opleiding en belangenbehartiging.