"Ik vond het zo leuk wat mijn zoon allemaal deed bij de waterscouts, dat ik zelf leiding ben geworden." Sigrid, welpenleiding

Informatie over scouting

Scouting biedt een uitdagende en leerzame speelomgeving die kinderen en jongeren creatief, vindingrijk en zelfstandig maakt. Je hebt veel plezier met allerlei activiteiten en je leert ook nog een hoop - samenwerken bijvoorbeeld, omgaan met verantwoordelijkheden, kamperen en improviseren, noem maar op.

Een scout verliest de ander nooit uit het oog. Scouts beloven elkaar: "Jullie kunnen op me rekenen". Ze zorgen goed voor de natuur en staan open voor hun omgeving. Scouting respecteert alle culturen ter wereld en wil ervan leren.

De bedenker en oprichter van Scouting was de Engelsman Baden Powell. Vanaf de start in 1907 verspreidde de organisatie zich vanuit Groot Britannië over de hele wereld. In 1910 werd de eerste scoutinggroep in Nederland opgericht. Tegenwoordig is Scouting met bijna 40 miljoen leden de grootste en meest internationale jeugdorganisatie ter wereld. 

Alle scoutinggroepen in Nederland zijn aangesloten bij Scouting Nederland. Deze zorgt voor opleiding, belangenbehartiging en nog veel meer.