"Wanneer ik doordeweeks eens iets doe aan het materiaal, is er altijd wel iemand bezig met een ander klusje. Dat is gezellig, en geeft energie!" Thom, materiaalmeester

Trossen los met di Adventure!

De Caspar bruist van de activiteiten. Maar we dachten: hoeveel méér geweldige avonturen zouden we wel niet kunnen beleven als we de beschikking hadden over een groter schip? Om die droom waar te maken startten we onder andere met een Club van 100 en een crowdfundingsactie. En voorjaar 2021 konden we inderdaad 'di Adventure' kopen, in 1901 in Gouda als vrachtschip gebouwd. Het schip meet 27.85 x 4.50m en heeft een stoere DAF 615 in de machinekamer. Dankzij sponsoring van zonnepanelen door Vermilion, draait er veel aan boord op zonne-energie. 

Zo'n 50 andere waterscoutinggroepen hebben óók zo'n moederschip. Bij weekend- en zomerkampen dient het als varend clubhuis. Aan boord kan worden gekookt, gegeten en geslapen en overdag zwerven de zeilvletten rondom over het water. Het plezier van ons schip gaan we de komende jaren delen. Met de jeugdzeilers van de Harlinger Watersportvereniging bijvoorbeeld, en maritieme evenementen zoals Harlingen Ongeschut. 

Dankzij allerlei acties kwam genoeg geld binnen voor de aankoop van di Adventure. Maar verbeteringen en onderhoud kosten (naast veel zelfwerkzaamheid) ook nog veel geld. Wie ons wil steunen is dus nog steeds héél welkom! Lees vooral ons laatste Scheepsjournaal.