"In het dagelijks leven ben ik docent bij CSG Comenius in Leeuwarden. De nadruk bij Scouting ligt op dingen dóen. Wat ik waanzinnig gaaf vind zijn de zeillessen en kampen. Ik krijg er energie van om mijn werkweek weer goed door te komen." Roland, zeeverkennersleiding

Trossen los met de Adventure!

De Caspar bruist van de activiteiten. Maar we dachten: hoeveel méér geweldige avonturen zouden we wel niet kunnen beleven als we de beschikking hadden over een groter schip? Om die droom waar te maken startten we onder andere met een Club van 100 en een crowdfundingsactie. En voorjaar 2021 konden we inderdaad de 'Adventure' kopen, in 1901 in Gouda als vrachtschip gebouwd. Het schip meet 27.85 x 4.50m en heeft een stoere DAF 615 in de machinekamer. 

Zo'n 50 andere waterscoutinggroepen hebben óók zo'n moederschip. Bij weekend- en zomerkampen dient het als varend clubhuis. Aan boord kan worden gekookt, gegeten en geslapen en overdag zwerven de zeilvletten rondom over het water. Het plezier van ons schip gaan we de komende jaren delen. Met de jeugdzeilers van de Harlinger Watersportvereniging bijvoorbeeld, en maritieme evenementen zoals de Tall Ships Races en Harlingen Ongeschut. 

Dankzij allerlei acties kwam genoeg geld binnen voor de aankoop van di Adventure. Maar verbeteringen en onderhoud kosten (naast veel zelfwerkzaamheid) ook nog veel geld. Wie ons wil steunen is dus nog steeds héél welkom!