"Sinds ik 15 jaar geleden als Dolfijn begon, heb ik in alle speltakken enorm veel leuke dingen gedaan en mezelf ontwikkeld. Nu zet ik me met mijn leidingteam in om geweldige opkomsten en kampen te organiseren voor onze kinderen." Bas, welpenleider

Wilde vaart (16, 17 en 18 jaar)

Ons weekend begint op vrijdagavond met de wilde vaart! Bij een bakje koffie of thee nemen we eerst de laatste roddels, de ergste leraren en de wereldeconomie even door. Om een uur of acht gaan we iets doen. Dat kan van alles zijn: grimeren, LAMA's of zeilen, maar ook op excursie gaan, sterrenkijken, acupunctuur uitproberen of noem maar op. Grotere activiteiten zijn er ook: zo gaan we soms op Poolkamp, een driedaagse winterhike, en hopen we op een groot en uitgebreid zomerkamp.

Zelf aan zet

Bij de wilde vaart hebben we altijd nog veel méér plannen! Zo staan er verschillende weekendkampen op het programma met de zeilvletten die we 's winters zuchtend onder handen nemen. Naast de vrijdagse bijeenkomsten kun je ook bezig om je zeildiploma te halen, en heel voordelig ook nog. Je ziet: aan afwisseling geen gebrek!

Het leuke is dat we onze eigen programma's allemaal zelf bedenken en organiseren. Want zo werkt het bij de wilde vaart: we regelen zelf onze zaakjes. Alleen als het nodig is springt de begeleiding bij. We praten en beslissen zelfs mee over zaken die de hele scoutinggroep aangaan.

Het Grote Nazitten

Tegen tienen is het programma voorbij. Dan gaan we verder waar we voor achten waren gebleven, al dan niet bij een kampvuurtje. Alles bij elkaar heel gezellig.
Lijkt het je wat? Kom langs!

Opkomst

Elke vrijdag van 19.30 uur tot we naar huis gaan.

Begeleiding

Deze vrijwilligers zijn er iedere week bij de opkomst:

Harm

Begeleider

Joppe

Begeleider

wv@caspardirobles.nl

Nicky

Begeleider

Te jong? Te oud? Kijk verder:

Welpen

7, 8 en 9 jaar

Junior Zeeverkenners

10, 11 en 12 jaar

Zeeverkenners

13, 14 en 15 jaar

Wilde vaart

16, 17 en 18 jaar

Loodsen

18, 19 en 20 jaar

Senior Loodsen

18+