"In het dagelijks leven ben ik docent bij CSG Comenius in Leeuwarden. De nadruk bij Scouting ligt op dingen dóen. Wat ik waanzinnig gaaf vind zijn de zeillessen en kampen. Ik krijg er energie van om mijn werkweek weer goed door te komen." Roland, junior-zeeverkennersleiding

Zeeverkenners (13, 14 en 15 jaar)

Elke zaterdag rond de klok van half tien stroomt ons clubgebouw vol zeeverkenners. In wat wel wat op chaos lijkt, gebeurt van alles!

In de zomer zijn we zo veel mogelijk op het water te vinden. Zeilen, kanoën, zwemmen, roeien of op pad met de motorboot bijvoorbeeld. Ook op kamp gaan de boten mee: zeilen en kamperen op en rond de Friese meren is het hoogtepunt van het zeeverkennersjaar.

Wat we verder doen verschilt nogal. De ene keer hebben we een actief programma en rennen we door Harlingen, de keer erna crea-bea je zelf een bootje in elkaar en op zomerkamp hebben we ons tot diep in de nacht vermaakt met een houtgestookt zwembad en een zelfgemaakte sauna.

Klinkt leuk? Kom eens kijken! Er is nog prima plek voor nieuwe leden. Mail wel even vantevoren naar zv@caspardirobles.nl

Opkomst

Iedere zaterdag van 09.30 tot 12.00 uur.

Contact

Emile Nugteren
zv@­caspardirobles.nl
 

Leiding

Deze vrijwilligers zorgen iedere week voor een leuke opkomst:

Corine

Leidster

Emile

Teamleider

Ben je ouder dan 15 of jonger dan 13? Geen probleem:

Welpen

7, 8 en 9 jaar

Junior Zeeverkenners

10, 11 en 12 jaar

Zeeverkenners

13, 14 en 15 jaar

Wilde vaart

16, 17 en 18 jaar

Loodsen

18, 19 en 20 jaar

Senior Loodsen

18+