"In het dagelijks leven ben ik docent bij CSG Comenius in Leeuwarden. De nadruk bij Scouting ligt op dingen dóen. Wat ik waanzinnig gaaf vind zijn de zeillessen en kampen. Ik krijg er energie van om mijn werkweek weer goed door te komen." Roland, junior-zeeverkennersleiding

Word stagiair(e)

Voor verschillende opleidingen biedt onze groep stageplaatsen. Afgelopen jaren draaiden er bijvoorbeeld regelmatig studenten Social Work mee als leiding. Ook scholieren vonden een stageplek als hulpleiding.

Van alles te doen

Afhankelijk van je leeftijd en opleiding zijn de meeste vrijwilligersfuncties binnen onze groep ook prima geschikt als stageplaats. We staan ook open voor andere stageopdrachten. Zo willen we bijvoorbeeld graag nog eens onderzoek laten doen naar de mogelijkheden voor ledenwerving en -behoud. Lijkt onze groep je een leuke plaats voor een stage of om vrije punten te behalen? Neem dan contact op met onze secretaris.

Maatschap­pelijke stage

Social Work

SPH

Pedagogiek

Maatschappelijke stage

Zit je op de middelbare school en moet je een maatschappelijke stage doen? Dan kun je bij ons terecht! Je kunt bijvoorbeeld als leiding meedraaien met onze jongste groep, de welpen. Of helpen bij de voorbereiding van een grote activiteit. Of als assistent-werfbaas aan de slag met onze boten. Of als fotograaf tijdens opkomsten en activiteiten. Je ziet: genoeg te doen! Meer weten? Neem dan contact op met onze secretaris.